F3do
Lütfen Üye Olunuz...!!!

Join the forum, it's quick and easy

F3do
Lütfen Üye Olunuz...!!!
F3do
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Şıllık Tatlısı ...

Aşağa gitmek

Şıllık Tatlısı ... Empty Şıllık Tatlısı ...

Mesaj tarafından sezo Çarş. Mayıs 13, 2009 2:01 pm

Günümüzde bazı evlerde nadiren yapılmaktadır.


Şıllık Tatlısı ... Mtfk3al6

Şıllık Tatlısı ... 63


Malzeme:
2 su bardağı un, 300 gr. ceviz içi, 600 gr. şeker, 3 yemek kaşığı sadeyağ.


Yapılışı:
Derin bir tencerede 2 su bardağı un, 4 bardak su ile hamur kıvamına
gelinceye kadar elle çırpılır. Sacın altı yakılır, hamurların
yapışmaması için yüzeyi yağlanır. Hazırlanan ekmekler sayılarak iki
kısma ayrılır. Bir tepsiye ilk yarısı üst üste serilir ve ceviz
dökülür. Sonra ikinci yarısı da üst üste serilir ve bıçakla baklava
dilimi halinde kesilir.

Hazırlanan şurup sıcak olarak hamura dökülür ve üzeri örtülerek 10 dakika beklenir. Sıcak olarak tepsiyle servis yapılır.
sezo
sezo
Profesyonel
Profesyonel

Erkek
Mesaj Sayısı : 1980
Nerden : KOCAELİ
İş/Hobiler : ithalat -ihracat (sporcu )
Lakap : sezo
Ruh Hali : Şıllık Tatlısı ... Seytan10
Rep : 1199
Kayıt tarihi : 23/02/08

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz