Şıllık Tatlısı ...
1 sayfadaki 1 sayfası
Şıllık Tatlısı ...
Günümüzde bazı evlerde nadiren yapılmaktadır.
Malzeme:
2 su bardağı un, 300 gr. ceviz içi, 600 gr. şeker, 3 yemek kaşığı sadeyağ.
Yapılışı:
Derin bir tencerede 2 su bardağı un, 4 bardak su ile hamur kıvamına
gelinceye kadar elle çırpılır. Sacın altı yakılır, hamurların
yapışmaması için yüzeyi yağlanır. Hazırlanan ekmekler sayılarak iki
kısma ayrılır. Bir tepsiye ilk yarısı üst üste serilir ve ceviz
dökülür. Sonra ikinci yarısı da üst üste serilir ve bıçakla baklava
dilimi halinde kesilir.
Hazırlanan şurup sıcak olarak hamura dökülür ve üzeri örtülerek 10 dakika beklenir. Sıcak olarak tepsiyle servis yapılır.
sezo- Profesyonel
-
Mesaj Sayısı : 1980
Nerden : KOCAELİ
İş/Hobiler : ithalat -ihracat (sporcu )
Lakap : sezo
Ruh Hali :
Rep : 1199
Kayıt tarihi : 23/02/08
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz