Ballı Portakal Dondurması
1 sayfadaki 1 sayfası
Ballı Portakal Dondurması
Ballı Portakal Dondurması MALZEMELER
Vanilyalı dondurma
2 çorba kaşığı portakal
reçeli 50 gr bitter çikolata
3 çorba kaşığı portakal suyu
1 portakal 2 tatlı kaşığı bal
4 çorba kaşığı instant kahve
HAZIRLANIŞI
1) Dondurmayı 15 dakika oda sıcaklığında bekletin. Portakal suyu ve
balı karıştırıp ılındıktan sonra süzgeçten geçirin.Çikolatayı iri iri
parçalara bölüp kahve ile birlikte eritin.
2) Dondurmanın üçte ikisini ballı sosla karıştırın. Kalan dondurmayı
çikolata ile karıştırın. Dört sufle kalıbının içine dik olarak şerit
halinde kesilmiş yağlı kağıt yerleştirin. Yağlı kağıdın boyu kalıbı 3
cm kadar geçmeli.
3) Kağıdın kenarını yapışkan bantla birleştirin. Kalıba önce portakallı
dondurma ardından çikolatalı ve son olarak tekrar portakallı dondurma
dökün. Karışım yağlı kağıdın yüksekliğinde olmalı.
4) Bir gece buzlukta bekletip yağlı kağıdı alın. Portakal kabuğu ve
dilimleri ile süsleyin. Dondurmalı tatlıları dilediğiniz dondurma
çeşitleri ile hazırlayabilirsiniz. Örneğin; çilek aromalı değişik
dondurmalarla hazırlayıp hazır satılan çilek sosu ile
süsleyebilirsiniz. Ayrıca meyveli dondurmalara meyve parçaları ilave
ederek daha lezzetli bir tatlı elde edebilirsiniz. Bunun dışında sütlaç
veya baklava gibi çeşitli sütlü veya hamurlu tatlıları da dondurma
eşliğinde sunabilirsiniz.
__________________
Vanilyalı dondurma
2 çorba kaşığı portakal
reçeli 50 gr bitter çikolata
3 çorba kaşığı portakal suyu
1 portakal 2 tatlı kaşığı bal
4 çorba kaşığı instant kahve
HAZIRLANIŞI
1) Dondurmayı 15 dakika oda sıcaklığında bekletin. Portakal suyu ve
balı karıştırıp ılındıktan sonra süzgeçten geçirin.Çikolatayı iri iri
parçalara bölüp kahve ile birlikte eritin.
2) Dondurmanın üçte ikisini ballı sosla karıştırın. Kalan dondurmayı
çikolata ile karıştırın. Dört sufle kalıbının içine dik olarak şerit
halinde kesilmiş yağlı kağıt yerleştirin. Yağlı kağıdın boyu kalıbı 3
cm kadar geçmeli.
3) Kağıdın kenarını yapışkan bantla birleştirin. Kalıba önce portakallı
dondurma ardından çikolatalı ve son olarak tekrar portakallı dondurma
dökün. Karışım yağlı kağıdın yüksekliğinde olmalı.
4) Bir gece buzlukta bekletip yağlı kağıdı alın. Portakal kabuğu ve
dilimleri ile süsleyin. Dondurmalı tatlıları dilediğiniz dondurma
çeşitleri ile hazırlayabilirsiniz. Örneğin; çilek aromalı değişik
dondurmalarla hazırlayıp hazır satılan çilek sosu ile
süsleyebilirsiniz. Ayrıca meyveli dondurmalara meyve parçaları ilave
ederek daha lezzetli bir tatlı elde edebilirsiniz. Bunun dışında sütlaç
veya baklava gibi çeşitli sütlü veya hamurlu tatlıları da dondurma
eşliğinde sunabilirsiniz.
__________________
sezo- Profesyonel
-
Mesaj Sayısı : 1980
Nerden : KOCAELİ
İş/Hobiler : ithalat -ihracat (sporcu )
Lakap : sezo
Ruh Hali :
Rep : 1199
Kayıt tarihi : 23/02/08
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz