Öğrenci Evlerimizin Vaz Geçilmezi Maklube Parmaklarınıza Dikkat
1 sayfadaki 1 sayfası
Öğrenci Evlerimizin Vaz Geçilmezi Maklube Parmaklarınıza Dikkat
MAKLUBE ASLEN BİR BEDEVİ YEMEGİDİR AMA TÜRKİYEDE GENELLİKLE ÜNİVERSİTE ÖGRENCİLERİ HAZIRNALIŞI VE KOLAYLIGI NEDENİYLE YAPARLAR VE BESLEYİCİ GÜZEL BİR TADI VARDIR YİYEN BİR DAHA İSTER AYRICA MAKLUBE YAPMAK BİR SANATTIR MAKLUBENİN LEZZETİ YAPANA GÖREDE DEGİŞİR ÖGRENCİLERİN VAZGEÇİLMEZİ BİDE BU ÖĞRENCİLER ŞARKİDSE ) NEYSE FAZLA UZATMADAN BEN NASIL YAPTIM ONU ANLATIM Malzemeler : 1 kg kuşbaşı et 2 su bardağı pirinç 2 adet soğan 2 adet havuç 2 çorba kaşığı tereyağ 2 adet salatalık 250 gr yoğurt Yapılışı : Et bir tencerede güzelce kavrulur. Büyük bir tencerenin dibine soğan ve havuç döşenir. Üzerine et onun üzerine de pirinç döşenir, tekrar soğan ve havuç tekrar et tekrar pirinç döşenerek tencere doldurulur az bir su ilave edilerek karıştırmadan pişirilir. Pirinçler pişince tencere büyük bir sofra tepsisine ters kapatılarak boşaltılır. Tepsinin kenarları salata ve yoğurtla süslenir.
sezo- Profesyonel
-
Mesaj Sayısı : 1980
Nerden : KOCAELİ
İş/Hobiler : ithalat -ihracat (sporcu )
Lakap : sezo
Ruh Hali :
Rep : 1199
Kayıt tarihi : 23/02/08
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz