Manisa Kebabı
1 sayfadaki 1 sayfası
Manisa Kebabı
MALZEMELER
3 çorba kaşığı margarin
750 gr kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
1 adet havuç
2 adet patates
200 gr mantar
tuz
karabiber
kekik
krep hamuru için:
3 adet yumurta
2 su bardağı süt
2 su bardağı un
sıvı yağ
8 dilim kaşar peyniri
2 adet domates
6 adet sivribiber
HAZIRLANIŞI
Eti ve piyazlık doğranmış soğanı etler suyunu bırakıp çekene kadar 3
çorba kaşığı margarinde kavuralım.Havuçları halka halka dilimleyelim.3
dakika daha kavuralım.Kuşbaşı doğranmış patatesi ve dörde bölünmüş
mantarları ekleyip,pişirmeye devam edelim.Biraz su ilave edip,ağır
ateşte yumuşayana dek pişirelim.Tuz ve biberini ilave edelim.
Krep için yumurtalar, un,süt,tuz ve sıvı yağı mutfak robotunda
karıştıralım.Teflon tavayı yağlayalım.Krep hamurundan 1 kepçe alıp
tavaya dökelim. Tavayı sürekli sallayarak hamuru tavaya yayalım.İki
yüzünü de pişirelim.Bütün krepleri pişirdikten sonra Kreplerden birini
çukur bir kaseye yerleştirelim.Kenarlarını sarkıtalım.
Ilık kebaptan delikli bir kepçe ile alıp,krebin ortasına koyalım.Krebi
bohça biçiminde toplayalım.Kaseyi hafifçe yağlanmış küçük bir tepsiye
ters çevirelim.Diğer krepleri de aynı şekilde tepsiye
koyalım.Üzerlerine kaşar dilimlerini yerleştirelim.
Tencerede kalan etin sosunu tepsiye dökelim.Önceden ısıtılmış 200
derecelik fırında 5 dk ısıtalım.Fırından çıkarıp,krebin üzerine 1 dilim
domates ve biber koyup,kürdanla tuttturalım.
3 çorba kaşığı margarin
750 gr kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
1 adet havuç
2 adet patates
200 gr mantar
tuz
karabiber
kekik
krep hamuru için:
3 adet yumurta
2 su bardağı süt
2 su bardağı un
sıvı yağ
8 dilim kaşar peyniri
2 adet domates
6 adet sivribiber
HAZIRLANIŞI
Eti ve piyazlık doğranmış soğanı etler suyunu bırakıp çekene kadar 3
çorba kaşığı margarinde kavuralım.Havuçları halka halka dilimleyelim.3
dakika daha kavuralım.Kuşbaşı doğranmış patatesi ve dörde bölünmüş
mantarları ekleyip,pişirmeye devam edelim.Biraz su ilave edip,ağır
ateşte yumuşayana dek pişirelim.Tuz ve biberini ilave edelim.
Krep için yumurtalar, un,süt,tuz ve sıvı yağı mutfak robotunda
karıştıralım.Teflon tavayı yağlayalım.Krep hamurundan 1 kepçe alıp
tavaya dökelim. Tavayı sürekli sallayarak hamuru tavaya yayalım.İki
yüzünü de pişirelim.Bütün krepleri pişirdikten sonra Kreplerden birini
çukur bir kaseye yerleştirelim.Kenarlarını sarkıtalım.
Ilık kebaptan delikli bir kepçe ile alıp,krebin ortasına koyalım.Krebi
bohça biçiminde toplayalım.Kaseyi hafifçe yağlanmış küçük bir tepsiye
ters çevirelim.Diğer krepleri de aynı şekilde tepsiye
koyalım.Üzerlerine kaşar dilimlerini yerleştirelim.
Tencerede kalan etin sosunu tepsiye dökelim.Önceden ısıtılmış 200
derecelik fırında 5 dk ısıtalım.Fırından çıkarıp,krebin üzerine 1 dilim
domates ve biber koyup,kürdanla tuttturalım.
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz