F3do
Lütfen Üye Olunuz...!!!

Join the forum, it's quick and easy

F3do
Lütfen Üye Olunuz...!!!
F3do
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SALATALIK TURŞUSU

Aşağa gitmek

Sabit SALATALIK TURŞUSU

Mesaj tarafından FaTaL Perş. Ekim 09, 2008 5:10 pm

SALATALIK TURŞUSU (3 litrelik kavanoza tam geldi)
Malzemeler:

1 kilo kornişon salatalık
su (mümkünse kaynak suyu)
4-5 çorba kaşığı kaya tuzu
1 çorba kaşığı toz şeker
10 diş sarımsak
2 çay bardağı sirke
10-12 al maydanoz
Yapılışı;

Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar
kullanın. En uygun çesit “kornişon”dur. İçlerinde ezik, çürük ve küflü
olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak v.b. kirleri yıkayın.
Salatalıkları kavanoza doldurun.
tuzunu uzerine ilave edin
Sarımsaklarınıkavanoza yerleştirin.
Sirkeyi içine boşaltın.
Suyunu salatalıkların tümü salamuranın içinde kalacak şekilde ilave edin.
Maydanozu kapak yapın ve kavanozun kapağını kapatın. Tezgah üzerinde
yada düz bir zemin üzerinde 2 gün bekletin ki suyu azalırsa ki
azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave edin.
Kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde 4-5 hafta bekletildikten sonra kullanabilirsiniz.
***Salatalık turşusunun yenilecek olgunluğa geldigi şöyle
anlaşılır:Salatalıkların rengi sarıya döner; ortadan ikiye bölündüğünde
etinin rengi dıştan içe doğru aynı ve saydam görünüştedir. Ayrıca tat,
koku ve ekşilikteki değişme ile de anlaşılabilir.

_________________
Genel Forum Kuralları
FaTaL
FaTaL
Yönetici
Yönetici

Erkek
Başak Horoz
Mesaj Sayısı : 2005
Yaş : 28
Nerden : Geldik Bu Dünyaya!!!
İş/Hobiler : Web & 3D Tasarım
Lakap : FaTaL / FeDo
Ruh Hali : SALATALIK TURŞUSU Yogun10
Rep : 945
Kayıt tarihi : 06/02/08

https://f3do.yoo7.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz