Sarmısaklı patates püresinin lezzeti
1 sayfadaki 1 sayfası
Sarmısaklı patates püresinin lezzeti
Patatesleri haşlamak için bir tencereye koyun. Ancak öncesinde 2 yemek
kaşığı tereyağını tencerede iyice eritin. 2 diş sarımsağı iyice ezip
tencereye atın, birkaç dakika kadar karıştırarak kavurun. Patatesleri
ayıklayıp ince ince dilimleyin. Süt ve tuz ile birlikte tencereye
koyun. Patatesler iyice yumuşadığında pişirin. Suyunu çeker çekmez
altını kapatıp patatesleri püre haline gelinceye kadar ezin. Eğer hafif
bir katılık hissederseniz üzerine süt ilave edip bir parça daha
tereyağını karıştırarak içinde eritin.
Bir kabı hafifçe yağlayıp unla¤¤¤¤¤ püreyi içine koyun. Üzerine
kırmızıbiber serpip önceden 200 derecede ısıtılmış fırına atın. Pürenin
üzeri kızardığında fırından alın. Afiyet olsun.
kaşığı tereyağını tencerede iyice eritin. 2 diş sarımsağı iyice ezip
tencereye atın, birkaç dakika kadar karıştırarak kavurun. Patatesleri
ayıklayıp ince ince dilimleyin. Süt ve tuz ile birlikte tencereye
koyun. Patatesler iyice yumuşadığında pişirin. Suyunu çeker çekmez
altını kapatıp patatesleri püre haline gelinceye kadar ezin. Eğer hafif
bir katılık hissederseniz üzerine süt ilave edip bir parça daha
tereyağını karıştırarak içinde eritin.
Bir kabı hafifçe yağlayıp unla¤¤¤¤¤ püreyi içine koyun. Üzerine
kırmızıbiber serpip önceden 200 derecede ısıtılmış fırına atın. Pürenin
üzeri kızardığında fırından alın. Afiyet olsun.
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz