Vazgeçemeyeceğim bir Ezme
1 sayfadaki 1 sayfası
Vazgeçemeyeceğim bir Ezme
Acı sevenlere... Sekiz on adet kurutulmuş acı biber, beş altı adet kuru
domates ayrı kaplarda güzelce haşlanır. Soğuk suya tutulup
kabuklarından ayrılır, tahta üzerinde iki bıçak veya stırla incecik
ezilir. İri bir baş soğan aynı şekilde kıyılır. Soğana tuz pul biber,
kimyon –arzuya göre- eklenir, hafifçe ovulur biber ezmesi ilave edilir.
Yarım bağ maydanoz ince doğranıp katılır, bir limon suyu, sızma
zeytinyağı, kekik veya fesleğen en son olarak bir tepeleme çorba kaşığı
ince köftelik bulgur ilave edilir, iyice karıştırılıp yarım saat kadar
bekletilir. Tekrar karıştırılır. Tek başına mükemmel bir meze olacağı
gibi ızgaraların yanına garnitür olarak da afiyetle yenir.. Bu mezenin
adı Mersin’de bezirgenidir. Ama Arapça bilenler anlar; salatadır yani.
domates ayrı kaplarda güzelce haşlanır. Soğuk suya tutulup
kabuklarından ayrılır, tahta üzerinde iki bıçak veya stırla incecik
ezilir. İri bir baş soğan aynı şekilde kıyılır. Soğana tuz pul biber,
kimyon –arzuya göre- eklenir, hafifçe ovulur biber ezmesi ilave edilir.
Yarım bağ maydanoz ince doğranıp katılır, bir limon suyu, sızma
zeytinyağı, kekik veya fesleğen en son olarak bir tepeleme çorba kaşığı
ince köftelik bulgur ilave edilir, iyice karıştırılıp yarım saat kadar
bekletilir. Tekrar karıştırılır. Tek başına mükemmel bir meze olacağı
gibi ızgaraların yanına garnitür olarak da afiyetle yenir.. Bu mezenin
adı Mersin’de bezirgenidir. Ama Arapça bilenler anlar; salatadır yani.
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz