Bülbül Konağı...
1 sayfadaki 1 sayfası
Bülbül Konağı...
Malzemeler
1 Adet Yumurta
1 Paket Margarin
1.5 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Çorba Kaşığı Sirke
1 Çay Bardağı
1 Paket Kabartma Tozu
1 Kase Ceviz
Sıvı yağ, Alabildiği kadar un
Şerbeti için:
5 Su Bardağı Şeker
5 Su Bardağı Su, 1/4 Limon
Yapılışı
Ön hazırlık olarak, verilen malzemeyle şerbeti hazırlayalım. Ateşten alarak, soğumaya bırakalım.
Hamuru yoğuracağımız kaba yoğurdu, eritip soğuttuğumuz margarini,
yumurtayı, sıvı yağı ve sirkeyi alalım.Azar azar unu ve kabartma tozunu
ilave ederek, kulak memesi kıvamında, bir hamur elde edelim. Hamuru iki
eşit parçaya bölelim. İlk parçayı, merdaneyle yarım parmak kalınlığında
açalım.
Açtığımız hamurdan, su bardağı yardımıyla yuvarlak parçalar çıkartalım.
Hamurdan ayırdığımız ikinci parçayı da aynı şekilde açalım. Su
bardağıyla birinciye eşit sayıda yuvarlaklar keselim. İkinci parçadan
kestiğimiz parçaların ortasını küçük bir kapakla kesip, çıkartalım.
Simit şeklindeki ikinci parçaları, birincinin üzerine yumurta akı
sürerek yapıştıralım.
Havuz şekli alan tatlılarımızın boşluklarına birer yarım ceviz içi
yerleştirelim. Hafifçe yağlanmış tepsiye tatlıyı dizelim. Fırına
sürmeden önce üzerine yumurta akı sürelim. Tatlımızı orta ısıda
pişirelim. Tatlılar fırından çıkar çıkmaz, şerbeti üzerlerine
gezdirelim.
Not : Dilerseniz, bir paket krem şantiyi, bir çay bardağı suyla
karıştırarak, krema hazırlayabilir ve tatlının orta kısmını doldurup,
süsleyebilirsiniz.
sezo- Profesyonel
-
Mesaj Sayısı : 1980
Nerden : KOCAELİ
İş/Hobiler : ithalat -ihracat (sporcu )
Lakap : sezo
Ruh Hali :
Rep : 1199
Kayıt tarihi : 23/02/08
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz