Fiyonk Tatlı Tarifi (6 Kişilik)
1 sayfadaki 1 sayfası
Fiyonk Tatlı Tarifi (6 Kişilik)
Fiyonk Tatlı Tarifi (6 Kişilik)
Malzemeler
1,5 Su Bardağı Su
2 Su Bardağı Un
3 Çorba Kaşığı Margarin
3 Adet Yumurta
1 Tutam Tuz
1,5 Su Bardağı Sıvı Yağ
Şerbeti İçin:
2,5 Su Bardağı Şeker
2,5 Su Bardağı Su
1/4 LimonYemeğin YapılışıTencereye bir buçuk bardak suyu alıp
kaynatalım.İçine margarini ekleyelim.Margarin eriyene dek kaynatmaya
devam edelim.Margarin eriyince bir tutam tuz ve 2 su bardağı unu ilave
edip hızla karıştıralım.Sürekli karıştırarak hamurlaşıp koyu bir kıvama
gelmesini sağlayalım.Kaşık hamurun içinde zor dönmeye başladığında
hamuru ateten alalım ve soğutalım.
İçine yumurtaları teker teker kırıp yoğuralım.
Hamuru krema torbasına azar azar doldurup ılık sıvı yağın içine
istediğimiz şekilde sıkalım.Ateşin altını açıp hamurları arkalı önlü
kızartalım.Şerbeti için suyu,şekeri ve limonu kaynatalım.Şerbet yoğun
bir kıvama geldiğinde ateşten alalım.Hamurları yağdan çıkarır çıkarmaz
önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbete atalım.Şerbeti emen tatlıları
hemen servis tabağına alalım.
Not:Tatlıları şerbetin içinde fazla bekletmeyin yoksa yumuşayabilir.AFIYET OLSUN...
Malzemeler
1,5 Su Bardağı Su
2 Su Bardağı Un
3 Çorba Kaşığı Margarin
3 Adet Yumurta
1 Tutam Tuz
1,5 Su Bardağı Sıvı Yağ
Şerbeti İçin:
2,5 Su Bardağı Şeker
2,5 Su Bardağı Su
1/4 LimonYemeğin YapılışıTencereye bir buçuk bardak suyu alıp
kaynatalım.İçine margarini ekleyelim.Margarin eriyene dek kaynatmaya
devam edelim.Margarin eriyince bir tutam tuz ve 2 su bardağı unu ilave
edip hızla karıştıralım.Sürekli karıştırarak hamurlaşıp koyu bir kıvama
gelmesini sağlayalım.Kaşık hamurun içinde zor dönmeye başladığında
hamuru ateten alalım ve soğutalım.
İçine yumurtaları teker teker kırıp yoğuralım.
Hamuru krema torbasına azar azar doldurup ılık sıvı yağın içine
istediğimiz şekilde sıkalım.Ateşin altını açıp hamurları arkalı önlü
kızartalım.Şerbeti için suyu,şekeri ve limonu kaynatalım.Şerbet yoğun
bir kıvama geldiğinde ateşten alalım.Hamurları yağdan çıkarır çıkarmaz
önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbete atalım.Şerbeti emen tatlıları
hemen servis tabağına alalım.
Not:Tatlıları şerbetin içinde fazla bekletmeyin yoksa yumuşayabilir.AFIYET OLSUN...
sezo- Profesyonel
-
Mesaj Sayısı : 1980
Nerden : KOCAELİ
İş/Hobiler : ithalat -ihracat (sporcu )
Lakap : sezo
Ruh Hali :
Rep : 1199
Kayıt tarihi : 23/02/08
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz