Cevizli Kadayıf Tarif
1 sayfadaki 1 sayfası
Cevizli Kadayıf Tarif
Cevizli Kadayıf Tarif
500gr. tel kadayıf
125gr. erimiş soğutulmuş tereyağı
1 veya 1buçuk su bardağı ince kıyılmış ceviziçi
3 su bardağı tozşeker
2buçuk su bardağı su]
1 yemek kaşığı limon suyu]
Yapılışı:
500gr. tel kadayıf
125gr. erimiş soğutulmuş tereyağı
1 veya 1buçuk su bardağı ince kıyılmış ceviziçi
3 su bardağı tozşeker
2buçuk su bardağı su]
1 yemek kaşığı limon suyu]
Yapılışı:
- Şeker ve suyu kaynamaya başladıktan sonra 5 dakikak kaynatıp limon suyunu ilave edin.
- Bir taşım daha kaynattıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.
- Kadayıfları tel tel ayırıp tereyağını üzerine gezdirin ve harmanlayıp hafif ovuşturarak tereyağını kadayıflara yedirin
- Yarısını yağlanmış orta büyüklükteki fırın tepsisine alıp yayın ve avucunuzla bastırarak sıkıştırabildiğiniz kadar sıkıştırın
- Cevizi üzerlerine serpiştirip kalan kadayıfıda yayarak bastırın ve üstünü düzeltin.
- Kızgın 175C dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
- İlk sıcaklığı geçtikten sonra (4-5 dakika) ılınmış şerbeti dökün. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
sezo- Profesyonel
-
Mesaj Sayısı : 1980
Nerden : KOCAELİ
İş/Hobiler : ithalat -ihracat (sporcu )
Lakap : sezo
Ruh Hali :
Rep : 1199
Kayıt tarihi : 23/02/08
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz