F3do
Lütfen Üye Olunuz...!!!

Join the forum, it's quick and easy

F3do
Lütfen Üye Olunuz...!!!
F3do
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Antep Fıstıklı İrmik Helvası Yapılışı

Aşağa gitmek

Antep Fıstıklı İrmik Helvası Yapılışı Empty Antep Fıstıklı İrmik Helvası Yapılışı

Mesaj tarafından sezo Perş. Ekim 30, 2008 2:00 pm

Antep Fıstıklı İrmik Helvası Yapılışı

Malzemeler:
2 su bardağı irmik
1 paket tereyağı (250 gr)
1 su bardağı toz çekilmiş antepfıstığı
3 su bardağı toz şeker
6 su bardağı süt

Hazırlanışı:
Tereyağı ve irmik, irmik açık kahverengi renk alana kadar orta ateşte
kavrulur. Üzerine Antep fıstığı eklenir 5 dakika daha kavrulur. Diğer
tarafta süt ve şeker iyice karıştırılır. Kavrulmakta olan irmikli
karışıma dikkatlice şekerli süt eklenir. Karıştırıldıktan sonra
helvanın kaynama noktasına gelmesi beklenir. Kaynayınca ateş kısılır.
Ara sıra karıştırarak karışımın tamamen kuru bir görüntü alması
sağlanır. Daha sonra ateşten alınır, üzerine kağıt havlu konarak yarım
saat dinlendirilir. Islatılmış çukur, yemek kaşığıyla servis tabağına
konur.
sezo
sezo
Profesyonel
Profesyonel

Erkek
Mesaj Sayısı : 1980
Nerden : KOCAELİ
İş/Hobiler : ithalat -ihracat (sporcu )
Lakap : sezo
Ruh Hali : Antep Fıstıklı İrmik Helvası Yapılışı Seytan10
Rep : 1199
Kayıt tarihi : 23/02/08

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz