Antep Fıstıklı İrmik Helvası Yapılışı
1 sayfadaki 1 sayfası
Antep Fıstıklı İrmik Helvası Yapılışı
Antep Fıstıklı İrmik Helvası Yapılışı
Malzemeler:
2 su bardağı irmik
1 paket tereyağı (250 gr)
1 su bardağı toz çekilmiş antepfıstığı
3 su bardağı toz şeker
6 su bardağı süt
Hazırlanışı:
Tereyağı ve irmik, irmik açık kahverengi renk alana kadar orta ateşte
kavrulur. Üzerine Antep fıstığı eklenir 5 dakika daha kavrulur. Diğer
tarafta süt ve şeker iyice karıştırılır. Kavrulmakta olan irmikli
karışıma dikkatlice şekerli süt eklenir. Karıştırıldıktan sonra
helvanın kaynama noktasına gelmesi beklenir. Kaynayınca ateş kısılır.
Ara sıra karıştırarak karışımın tamamen kuru bir görüntü alması
sağlanır. Daha sonra ateşten alınır, üzerine kağıt havlu konarak yarım
saat dinlendirilir. Islatılmış çukur, yemek kaşığıyla servis tabağına
konur.
Malzemeler:
2 su bardağı irmik
1 paket tereyağı (250 gr)
1 su bardağı toz çekilmiş antepfıstığı
3 su bardağı toz şeker
6 su bardağı süt
Hazırlanışı:
Tereyağı ve irmik, irmik açık kahverengi renk alana kadar orta ateşte
kavrulur. Üzerine Antep fıstığı eklenir 5 dakika daha kavrulur. Diğer
tarafta süt ve şeker iyice karıştırılır. Kavrulmakta olan irmikli
karışıma dikkatlice şekerli süt eklenir. Karıştırıldıktan sonra
helvanın kaynama noktasına gelmesi beklenir. Kaynayınca ateş kısılır.
Ara sıra karıştırarak karışımın tamamen kuru bir görüntü alması
sağlanır. Daha sonra ateşten alınır, üzerine kağıt havlu konarak yarım
saat dinlendirilir. Islatılmış çukur, yemek kaşığıyla servis tabağına
konur.
sezo- Profesyonel
-
Mesaj Sayısı : 1980
Nerden : KOCAELİ
İş/Hobiler : ithalat -ihracat (sporcu )
Lakap : sezo
Ruh Hali :
Rep : 1199
Kayıt tarihi : 23/02/08
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz