Şıllık Tatlısı... (şanlıurfa)
1 sayfadaki 1 sayfası
Şıllık Tatlısı... (şanlıurfa)
Günümüzde bazı evlerde nadiren yapılmaktadır.
8 Kişilik Malzeme:
2 kg un, sade yağ, şeker, ceviz içi ve nişasta.
Yapılışı:
Un ve nişasta su ile karıştırılıp sıvı hale getirilir, önceden hazırlanan sacın üzerine yağ sürülür, bir kapta hazırlanan karışım sacın üzerine yayılır, bir yüzü pişince diğer yüzü çevrilir. Pişirilen yufkalar daha sonra bir tepsiye dizilir ve aralarına ceviz içi konur. Baklava dilimi kesilir ve üzerine hazırlanan şeker şerbeti dökülerek servis yapılır.
sezo- Profesyonel
-
Mesaj Sayısı : 1980
Nerden : KOCAELİ
İş/Hobiler : ithalat -ihracat (sporcu )
Lakap : sezo
Ruh Hali :
Rep : 1199
Kayıt tarihi : 23/02/08
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz