Mayalı Poğaça
1 sayfadaki 1 sayfası
Mayalı Poğaça
Malzemeler
9 adet
2 bucuk su bardagindan biraz eksik un
100 gr oda sicakliginda margarin
1 kucuk yogurt( 100 gr lik minik paketlerdeki)
1 turk kahvesi fincani ilik su ( ilik olmazsa maya mayalanmaz ve kabarmaz)
2 yumurta ( 1 i icine digerinin ise sadece sarisi ustune surmek icin)
10 gr ( 2 corba kasigi) kuru maya
1 cay kasigi toz seker
1 cay kasigi tuz ( isteginize gore)
Ici icin:
zeytin (Tercihe gore beyaz peynir, maydanoz, rendelenmis kasar peyniri kullanilabilir.)
Yapilis Tarifi
Derin bir kaseye maya, seker ve ilik su konup karistirilir. 10 dk iyice kabarana kadar beklenir.
Unun ortasi havuz yapilarak açilir, kabaran maya, yogurt, tuz, yumurta,
oda sicakliginda margarin ilave edilip 5 dk yogurulur.Hamur kulak
memesi kadar yumusak olmali. Gerekirse biraz su eklenebilir.
Hamur yumruk kadar büyüklükte parçalara bölünür ve uzeri bezle
kapatilip 30 dk dinlendirilir.Sonra hamurlarin ortasina elle
bastirilarak orta kismi çukurlastirilir.
Çukurlastinlmis kisma istenilen iç konur. Dilimlenmis zeytin ya da
maydanoz ve beyaz peynir karisimi veya rendelenmis kaþar
peyniri kullanilir.Içlerine malzeme konulan pogaçalar kapatilir. Kapama
isleminde fazla hamuru cokertmeyin. Kabarik pogacalar yapin. Yaklasik
30 dakika mayalanmasini beklendikten sonra üzerine yumurta sansi
sürülüp susam serpilerek yaklasik 210 °C'lik firinda 20-30 dakika
pisirilir.
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz