saray usulu halka tatlısı..
1 sayfadaki 1 sayfası
saray usulu halka tatlısı..
malzemeler :
4 su bardağı su,100 gr margarin,7,8 adet yumurta,1 tatlı kaşığı tuz,5 su bardağı un,1 çorba kaşığı nişasta ,1 tatlı kaşığı şeker
şerbeti için:
7 su bardağı toz şeker,5 su bardağı su,yarım limon
hazırlanışı:
geniş bir tencereye sıcak suyu,tuzu ,şekeri,margaini koyup kaynatıyoruz kaynamaya başlayınca ölçümüzdeki unu döküp tahta kaşıkla karıştırarak kısık ateşte 5 dk pişiriyoruz ocağın üzerinden aldıktan sonra ara sıra kariştırarak ılık hale getiriyoruz ve hemen mikserimizin hamur karıştırıcısıyla yumurtaları birer birer kırıyoruz son yumurtayı kırarken ölçümüzdeki nişastayı üzerine serpiyoruz hiç topak kalmayana kadar mikserle karıştırıyoruz hazırlamış olduğumuz hamuru elimizi hafif yağlayarak cevizden küçük parçalar kopartıp,yuvalayıp,bastırıp parmağımızla ortasını delip halka şekline getiriyoruz sonra soğuk yağın içine bırakıyoruz tavamız dolduktan sonra ocağın altını yakıyoruz hamurlarımız üste doğru çıkmaya başlayınca kevgirle yavaş yavaş karıştırarak nar gibi kızartıyoruz ve yağını süzerek soğuk şerbetin içerisine batırıp,karıştırıp hemen başka bir kevgirle şerbetten servis tabağına alıyoruz.
şerbetin hazırlanışı:
bir tencereye şekeri,suyu,limonu koyup kaynatıyoruz kıvamlı bir şerbet elde ediyoruz.
NOT: tatlı yenecek kadar yapılmalı..fazla yapılırsa yumuşuyor..
_ölçüyü azaltıp çoğaltabilirsiniz..
sezo- Profesyonel
-
Mesaj Sayısı : 1980
Nerden : KOCAELİ
İş/Hobiler : ithalat -ihracat (sporcu )
Lakap : sezo
Ruh Hali :
Rep : 1199
Kayıt tarihi : 23/02/08
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz