F3do
Lütfen Üye Olunuz...!!!

Join the forum, it's quick and easy

F3do
Lütfen Üye Olunuz...!!!
F3do
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Salatalık Turşusu tarifi 2

Aşağa gitmek

Salatalık Turşusu tarifi 2 Empty Salatalık Turşusu tarifi 2

Mesaj tarafından FaTaL Salı Ekim 14, 2008 8:57 am

Malzemeler :
3-4 kg küçük körpe salatalık
5-6 dal kereviz yaprağı
1 baş sarmısak
1 adet limon
1 Demet dereotu
2-3 adet defne yaprağı
1 litre su
6 çorba kaşığı tuz


Taze, sert, aynı boydaki salatalıkları iyice yıkayıp temizleyiniz.
<li>
Temiz bir iğneyle birkaç yerinden delin.</li><li>
Kavanozun dibine birkaç dal kereviz yaprağı yerleştirin ve bunun üzerine de iki ince limon dilimi koyunuz.</li><li>
Salatalıkları sıkıca yeşleştiriniz.</li><li>
Aralarına sarmısak dişlerini, defne yaprağını ve kereviz yaprağını sıkıştırınız.</li><li>
İnce limon dilimlerini dıştan görülecek şekilde kavanozun kenarlarına yerleştiriniz.</li><li>
Yerleştirme işlemi bitince, 1 litre suya (kaynatılmış ve kireçsiz) 6
çorba kaşığı rafine kaya tuzu koyarak salamura suyunu hazırlayınız.</li><li>
Tuz iyice eridikten sonra kavanoza dökünüz.</li><li>
Eğer su salatalıkların üzerini örtmediyse aynı şekilde tuzlu su
hazırlayıp, salatalıkların üstünü örtecek kadar tuzlu su koyunuz.</li><li>
Salatalıkların üzerini defne yaprakları ve dereotuyla örtüp kavanozun kapağını kapatınız.</li><li>
Oda sıcaklığında 3-4 hafta suyunu zaman zaman savurarak bekletiniz.</li><li>
3-4 hafta sonra turşunuz hazır hale gelmiş olur.</li><li>
</li>
FaTaL
FaTaL
Yönetici
Yönetici

Erkek
Başak Horoz
Mesaj Sayısı : 2005
Yaş : 30
Nerden : Geldik Bu Dünyaya!!!
İş/Hobiler : Web & 3D Tasarım
Lakap : FaTaL / FeDo
Ruh Hali : Salatalık Turşusu tarifi 2 Yogun10
Rep : 945
Kayıt tarihi : 06/02/08

https://f3do.yoo7.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz