F3do
Lütfen Üye Olunuz...!!!

Join the forum, it's quick and easy

F3do
Lütfen Üye Olunuz...!!!
F3do
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Baklava

Aşağa gitmek

Baklava Empty Baklava

Mesaj tarafından sezginsen C.tesi Kas. 08, 2008 1:16 am

1 kg hazır yufka (dondurulmuş)
1 bardak dövülmüş ceviz
1/2 kg tereyağı (kesinlikle margarin kullanılmaz)
Şurubu
1,5 bardak şeker
1 bardak su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Şekeri ve suyu bir tencereye koyup 10 dakika kaynatın (biraz koyulaşana kadar ama çok da koyu olmasın), limon suyunu ekleyin ve iki dakika daha kaynatın. Kenara alın ve baklavanın üzerine dökmeden önce iyice soğutun.
Hamuru (dondurulmuş ise eğer) bir saat çözülmesi için bekletin ve açıp tam ortadan kesin. 20x30 cm büyüklüğünde pyrex tepsiyi bir tatlı kaşığı tereyağı ile eşit şekilde yağlayın. Geri kalan tereyağı eritin ve pyrex tepsiye yarım yufkayı yayıp üzerine yağı sürün. Tüm yarım yufkalar bitene kadar her katı yağlayarak koyun. Hamurun yarım kilosu böylece üstüste konduğunda dövülmüş cevizleri düzgünce her tarafa döşeyin ve geri kalan yufkaları aynı şekilde koymaya devam edin. Kopmuş parçalar da konabilir ama en üst tabaka mutlaka bütün olmalı. Katlı hamuru keskin bir bıçakla 5 cm. genişliğinde şeritler halinde kesin ve sonra çaprazlamasına keserek baklava biçimini verin. Üstüne eritilmiş tereyağının kalanını sürün ve 350 derecelik fırında üstü kızarana kadar 40 dakika pişirin. Pişmiş baklavayı fırından alır almaz üzerine soğuk şurubu dökün. Soğutup servis tabağına çıkarın. Bu şekilde birkaç gün kalabilir ve tadı daha da iyi olur.
(Ceviz yerine dövülmüş antep fıstığı da konabilir)__________________
sezginsen
sezginsen
Fanatik
Fanatik

Erkek
Mesaj Sayısı : 312
Rep : 456
Kayıt tarihi : 31/10/08

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz