F3do
Lütfen Üye Olunuz...!!!

Kelimede Anlam – Sözcükte Anlam Ile Ilgili Test Soruları

Aşağa gitmek

Sabit Kelimede Anlam – Sözcükte Anlam Ile Ilgili Test Soruları

Mesaj tarafından sezo Bir Cuma Ekim 24, 2008 12:12 pm

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “ayrıntılı olarak” anlamı vardır?
a)Tayfalar ikide bir gökyüzüne bakıp konuşuyorlardı. b)Bene verilen her işi titizlikle yaparım. c)Çocuk, bilgisayar oyunlarından çok hoşlanıyordu. d)Bu yöreyi her yönüyle tanısam iyi olur. e)Ansiklopediyi ara sıra karıştırıp bir şeyler öğreniyorum.

2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük, terim değildir?
a)Rakibini on saniyede tuşladı. b)Ömer Seyfettin, şekerden öldü. c)Öğretmen bize ilginç sorular yöneltti. d)İlk rauntta maçı kazandı. e)Bu oyun iki perdeden oluşuyor.

3. Aşağıdakilerin hangisinde altı çizili söz, anlamca ötekilerden farklıdır?
a)Çok çalışıyor; ancak istediği sonuca ulaşamıyordu. b)Sizi bekleyeceğiz; yalnız çok gecikmeyin. c)Günler geçiyor; lakin ondan bir haber gelmiyordu. d)Çocukları sevelim; çünkü onlar geleceğimizdir. e)İzne ayrıldım; ne var ki tatile gideceğim yeri belirlemedim.

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “şimdi” sözcüğü, “Annen şimdi gelir, ağlama.” cümlesindeki anlamıyla kullanılmıştır? a)Olayın bu boyutta olduğunu şimdi duyuyorum. b)Çoban, şimdi ağıla doğru gitti. c)Şimdi anlarız olayın iç yüzünü. d)Doktor Cemal şimdi çıktı, koşarsanız yetişirsiniz. e)O parçayı, radyoda şimdi dinledim.

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ikinci cümle, birinci cümlede kullanılan deyimin anlamını içermez?
a)Gün boyu çenesini bıçak açmadı. İsteği sonucu alamayışına kendisi de çok şaşırmıştı. b)Az çene yormadığımı sen de biliyorsun. Boşuna konuşup durma, seni dinlemiyor bile. c)Bütün gün oturup çene çalmıştı. İşi gücü, sabahtan akşama kadar gevezelik etmekti. d)Siz merak etmeyin, ben onun çenesini kapatırım. Onu susturursak sorun kalmaz sanıyorum. e)Herkes çenesini tutsa kimsenin kalbi kırılmaz. Akla gelen her şeyi söylemesek çok iyi olur.

6. Aşağıdaki cümlelerde yer alan altı çizili ikilemeler, anlamsal kuruluşları bakımından ikişerli gruplandırılırsa hangisi dışarıda kalır?
a)Stadyumun çevresinde tek tük seyirci göze çarpıyordu. b)O, hiçbir insan hakkında ileri geri konuşmaz. c)Olanları ezile büzüle anlatıyordu. d)Sen hiç hatır gönül bilmezsin. e)Çamurlu yolda bata çıka ilerliyorduk.

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde terim kullanılmamıştır?
a)Dava için bilirkişi raporu gerekiyor. b)Bu oyun tahminime göre üç perdelikti. c)Yapım eki almış sözcüğe gövde denir. d)Olayı bir de bu açıdan değerlendirin. e)Bu cümle, giriş cümlesi olmaya uygun değildir.

8. “Orta” sözcüğü aşağıdaki cümlelerin hangisinde “Kışın ortasında tayinimiz Erzurum’a çıkıvermişti.” cümlesindeki anlamıyla kullanılmıştır? a)Yolun ortasında kocaman bir kütük duruyordu. b)Doktor Ali Bey orta katta oturuyordu. c)Adanın ortasına gelince fırtına başlamıştı. d)Konuklarımız hafta ortasında gelebilirler. e)Bu sehpayı odanın ortasına koyalım.

9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “büyük” sözcüğü, nicelik bildirmemektedir?
a)Yaşça büyük olanı, şu siyah ceketliymiş. b)Otelin havuzunun büyük oluşuna sevindim. c)Büyük yolların yapılması kentin trafiğini rahatlatmıştı. d)İnsan, büyük amaçlar edinmelidir kendine. e)Şu büyük bina, bizim manzarayı öldürdü.

10. Aşağıdakilerin hangisinde altı çizili sözcük, genel anlamlıdır?
a)Köpek, en sadık hayvandır. b)Çocuğu ısıran köpek hala bulunamadı. c)Köpeğime “Karabaş” adını koydum. d)Zavallı köpek sabaha kadar inledi. e)Ne kadar da güzel bir köpekmiş bu.
CEVAPLAR: 1.d 2.c 3.d 4.d 5.a 6.a 7.d 8.d 9.d 10.a
avatar
sezo
Profesyonel
Profesyonel

Erkek
Mesaj Sayısı : 1980
Nerden : KOCAELİ
İş/Hobiler : ithalat -ihracat (sporcu )
Lakap : sezo
Ruh Hali :
Rep : 1199
Kayıt tarihi : 23/02/08

Kullanıcı profilini gör

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sabit Geri: Kelimede Anlam – Sözcükte Anlam Ile Ilgili Test Soruları

Mesaj tarafından sezo Bir Cuma Ekim 24, 2008 12:12 pm

1.
1.Arabayı yolun ortasına park etmiş. 2.Elmayı ortasından bölüp yarısını kardeşime verdi. 3.Evin sahibi kiracıları kışın ortasında sokağa attı. 4.Tam tarlanın ortasına geldiklerinde ağanın adamlarını gördüler. 5.Herkesin ortasında beni küçük düşürmeni istemiyorum.
“orta” sözcüğü, hangilerinde aynı anlamda kullanılmıştır?
a) 1-4 b) 2-4 c) 1-3 d) 3-5 e) 3-4

2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük gerçek anlamda kullanılmıştır?
a)Amma da kursağına düşkün adammış ha! b)Bu toplantıda da sağlıklı çözüm önerene rastlamadım. c)Son olaylar, bizi Irak’la savaşın eşiğine getirdi. d)Artık hiçbir şey için olumlu düşünemiyorum. e)Olayın düğümünü esrarengiz tanık çözecek gibi.

3. Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisi gerçek anlamda kullanılmıştır?
a)Bu kısır anlayışı terk etmedikçe onunla anlaşamayız. b)Onu yakından tanıyınca ne denli dar düşünceli olduğunu anladım. c)Ancak iki adım atabildi, yığıldı kaldı. d)Çocukta en derin etkiyi bırakan öğretmenleridir. e)İnsan içini inceltmedikçe, dışını inceltemez.

4. Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisi gerçek anlamda kullanılmıştır?
a)Artık keskin soğuklar da başlamıştı, romatizmadan her yanı ağrıyordu. b)Türk şiirinde en kapsamlı yeniliği Orhan Veli kuşağı gerçekleştirdi. c)Onun ne dolaplar çevirdiğini hiç kimse anlayamaz. d)Sen de tam burun yapacak zamanı buldun ha! e)Hazirandı, buğday başakları sararmaya başlamıştı.

5. Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisi gerçek anlamda kullanılmıştır?
a)Onun için kara gün dostudur, derler. b)Okul yıllarında ateşli edebiyat söyleşileri yapardık. c)Karanlığın yavaş yavaş kaybolduğu saatlerdi; yapayalnızdım. d)Önümüzde uzanan yeşillik denizini yara yara ilerliyoruz. e)Hayallerinin gerçekleşmesi için hiçbir umut ışığı kalmamıştı.

6. “Sende kalp denen şeyden eser yok.” cümlesinde “kalp” sözcüğü mecaz anlamda kullanılmıştır.
Aşağıdakilerin hangisinde buna benzer bir kullanım yoktur?
a)Duyguları ağır basmış; onu affedememişti. b)Sonunda sen de benim gibi harcanıp gideceksin. c)Verdiği ince karşılık beni de şaşırttı. d)Gezi programımızda bu yöreler yoktu. e)Aktör dediğin kalıptan kalıba girebilmeli.

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “tartmak” sözcüğü gerçek anlamında kullanılmıştır?
a)Atalarımız, iki tart bir söyle, demişler. b)Bu olay, onu tartmama yardımcı oldu. c)Rakibini iyice tarttıktan sonra yere bırakıverdi. d)Domatesi tartmadan, göz kararıyla verdi. e)Bence o, seni tartacak adam değil.

8. Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisi mecaz anlamda kullanılmamıştır?
a)Takımımız rakibinden gömlek gömlek üstündü. b)Irak krizi nedeniyle borsada durgun bir gün yaşandı. c)Kendimi yatağa bırakır bırakmaz uyurum. d)Bize yaptığı babalığı asla unutmamayız. e)Onun geleceği, geçmişi gibi karanlık olacak.

9. Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisi gerçek anlamıyla kullanılmıştır?
a)Çocukluğu türlü acılar içinde geçmişti. b)Yüzyılların eskitemediği eşsiz dizelerdi bunlar. c)Her eser ister istemez çağının damgasını taşır. d)Belli ki bu çocuk babasının damarına çekecek. e)İnançlarından ödün vermeyen bir kişiliğe sahipti.

10. “Çözülmek” sözcüğü aşağıdaki cümlelerin hangisinde mecaz anlamda kullanılmamıştır?
a)Çıkara dayalı arkadaşlıklar çabucak çözülür. b)Kaza yapmış denince elim ayağım çözüldü. c)Ekonomik zorluklar karşısında aileler çözülüyor. d)Ellerimizi bağlayan ipler zor da olsa, çözüldü. e)Birkaç gönül alıcı sözden sonra aranızdaki duvar çözüldü.
CEVAPLAR: 1.a 2.d 3.c 4.e 5.c 6.d 7.d 8.c 9.e 10.d
avatar
sezo
Profesyonel
Profesyonel

Erkek
Mesaj Sayısı : 1980
Nerden : KOCAELİ
İş/Hobiler : ithalat -ihracat (sporcu )
Lakap : sezo
Ruh Hali :
Rep : 1199
Kayıt tarihi : 23/02/08

Kullanıcı profilini gör

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sabit Geri: Kelimede Anlam – Sözcükte Anlam Ile Ilgili Test Soruları

Mesaj tarafından sezo Bir Cuma Ekim 24, 2008 12:12 pm

1. “Yüzmek” sözcüğü aşağıdaki cümlelerin hangisinde gerçek anlamıyla kullanılmıştır?
a)Masalar, sandalyeler toz içinde yüzüyordu. b)İnsanlar burada sebze artıklarıyla birlikte yüzüyordu. c)Sınavı kazanmış mutluluk içinde yüzüyordu. d)Eseri yayınlandığında bir rüya aleminde yüzüyordu. e)O günlerde amansız bir yoksullukta yüzüyorduk.

2. “Tutmak” sözcüğü aşağıdaki cümlelerin hangisinde mecaz anlamda kullanılmamıştır?
a)Bu moda tutmadığı için eskiye dönüldü. b)Böyle havada beni deniz tutar. c)İki erik yedim; midem tuttu yine. d)Küçüğü havalara fırlatır, fırlatır, tutardı. e)O arkadaşını gözüm tutmadı.

3. Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisi mecaz anlamda kullanılmamıştır?
a)Çocuk ailenin aynasıdır, derler. b)Korkağın tekidir, onda yürek ne gezer! c)Ülkemiz pek çok uygarlığın beşiği sayılır. d)Tatlı dilli, sevecen biriydi, Ali usta. e)Kırılan camın keskin kenarı elini parçaladı.

4. Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisi gerçek anlamda kullanılmıştır?
a)Ne istersen yap; ama ailemizin adına leke sürme. b)Altın saçları dalgalanıyordu rüzgarda. c)Keskin bir yemek kokusu salona kadar uzanmıştı. d)Sen de mi iftiraya kurban gittin. e)Senin kuyruklu yalanlarına inanmam artık.

5. Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisi mecaz anlamda kullanılmamıştır?
a)Görünürde birkaç kel tepeden başka bir şey yoktu. b)Sazlar şarkıcının sesini boğuyordu. c)Elinde ince bir kızılcık sopası vardı. d)Günlerdir eve kapanmış; hiç dışarı çıkmıyordu. e)Türk lirası dalgalanmaya bırakıldı.

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “dokunmak” sözcüğü gerçek anlamda kullanılmıştır?
a)Akşamki yemek mideme dokundu herhalde, midem ağrıyor. b)Konunun özüne dokunmadan kısa bir konuşma yaptı. c)Ucuna şöyle bir dokundum, elim kesildi. d)Sözlerim size dokundu ki böyle tavır koydunuz. e)Güneş bana da dokunuyor, hemen kızarıyorum.

7. Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisi gerçek anlamda kullanılmıştır?
a)Nereden buldun bu gevşek adamı. b)Büyükanne yumuşak kalpli bir kadındı. c)Bütün anlattıkları masal, inandın mı? d)Ona sakın güvenme batakçının biridir. e)Hemen adamın çevresinde bir çember oluşturduk.

8. Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisi gerçek anlamıyla kullanılmıştır?
a)Uzun bir uğraştan sonra sobayı yakabildik. b)Bu uğurda ne ocaklar söndü. c)Polis ani bir baskınla hırsız yuvasını dağıttı. d)Bu küçücük dükkan onun ekmek teknesiydi. e)Doktorun verdiği ilaçtan burnuna üç damla koydu.

9. Aşağıdaki altı çizili söz öbeklerinden hangisi gerçek anlamıyla kullanılmıştır?
a)O maymun iştahlıyla işe mi girişilir. b)Bunlar evlat değil, ömür törpüsü. c)Sınıfımız fen derslerinde yaprak dökümüne uğradı. d)Bu durumdan kurtulmak için zayıf bir umut ışığı bile yoktu. e)Bu koşuşturma insanı sinir hastası yapar.

10. “ileri” sözcüğü aşağıdakilerin hangisinde, “Köşkün biraz gerisinde duruyorduk.” cümlesindeki “geri” sözcüğünün anlamca karşıtıdır? a)Babası, ileri düşünceli bir adamdı. b)Onu istasyonun ilerisinde gördüm. c)İleride, oğluna bir araba alacakmış. d)İleri ülkelerde her şey farklı. e)Sen biraz daha ileri çık.

CEVAPLAR: 1.b 2.d 3.e 4.b 5.c 6.c 7.e 8.e 9.e 10.b
avatar
sezo
Profesyonel
Profesyonel

Erkek
Mesaj Sayısı : 1980
Nerden : KOCAELİ
İş/Hobiler : ithalat -ihracat (sporcu )
Lakap : sezo
Ruh Hali :
Rep : 1199
Kayıt tarihi : 23/02/08

Kullanıcı profilini gör

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sabit Geri: Kelimede Anlam – Sözcükte Anlam Ile Ilgili Test Soruları

Mesaj tarafından sezo Bir Cuma Ekim 24, 2008 12:13 pm

1. “bağlı” sözcüğü aşağıdakilerin hangisinde gerçek anlamda kullanılmıştır?
a)Evine, çocuklarına, dostlarına bağlı bir adamdı. b)Hastamızın iyileşmesi ona göstereceğimiz özene bağlıymış. c)“Korkmayın köpekler bağlı!” diye bağırdı. d)Bence demokrasiye bağlı bir yöneticidir o. e)Her şeyiyle ona yürekten bağlıydı.

2. Deyim aktarması, kavrayışın aralarında karşılaştırma olanağı sağladığı varlıklardan birine ilişkin özelliğin, diğerlerine uygulanmasıdır.
Buna göre aşağıdakilerden hangisinde deyim aktarması yoktur?
a)Futbol oynaya oynaya ayakkabılarını burnu aşınmıştı. b)Parlak sözlerle süslü konuşmasını biliyordu. c)Görüşlerinden bir yılanın deri değiştirmesi gibi kolayca vazgeçebiliyor. d)Yontulmamış kişilerden oluşuyordu bu toplum. e)Sizi kırmak istemememe karşın önerilerinizi gündeme getirmekten kaçınıyorum.

3. Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisi gerçek anlamda kullanılmıştır?
a)Arabayı bu kadar yükleyince, hayvan çekemedi tabi. b)Kardeşim, bu anlattıklarını kimseye yutturamazsın. c)O kendini bizden pek yükseklerde görürdü. d)Tokadı yiyince gözünde şimşekler çaktı. e)Konuyu şişirme doğru anlat lütfen.

4. Bir sözcüğün karşıladığı ilk anlamına “temel anlam” denir.
Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisi temel anlamıyla kullanılmıştır?
a)Her an yeni bir espriye gebe yaramaz yüzleri vardı. b)Sait Faik küçük, sıradan insanı anlattı. c)Özgürlüğün olmadığı yerde sanat da bodur kalır. d)Bu eşsiz filmi ortaya koyanları yürekten kutlamalıyız. e)Bir zamanlar oldukça sıcak yürekli bir insandı o.

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde, terim kullanılmamıştır?
a)İşe yeni başladığı için oldukça heyecanlıydı. b)Günlerdir süren grev, yarın sona erecek. c)Sözcük türleriyle ilgili çalışmasını tamamladı. d)İnsanoğlu uzayın gizemini çözmek istiyor e)Hayatını faiz gelirleriyle sürdürmekteymiş.

6. Bir sözcüğün karşıladığı ilk anlamına “temel anlam” denir.
“Diş” sözcüğü aşağıdaki cümlelerin hangisinde temel (ilk) anlamıyla kullanılmıştır?
a)Tansiyonu düşene birkaç diş sarımsak önerilir. b)Yaşlı adamın azı dişleri bugün çekilecek. c)Dişleri aşınmış testereyle bunu nasıl keseceksin? d)Kişi kendini toplum denen çarkın dişlerine kaptırmamalı. e)Başakların dişleri dolmaya başladı.

7. Bir sözcüğün karşıladığı ilk anlamına “temel anlam” denir.
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “satmak” sözcüğü ilk anlamıyla kullanılmıştır?
a)Kimi çok pahalı kürkler içinde fiyaka satar. b)Kimi kendini bilmez kişi, tafra satar. c)Kimi, uzun soğuk kış gecelerinde kibrit satar. d)Kimi çok ucuza onurunu da satar. e)Kimi de size caka satar.

8. Aşağıdakilerin hangisinde “romantik ya da realist” sözcüleri bir terim olarak kullanılmamıştır?
a)Realist sanatçılar arasından kimleri sayabilirsin? b)Victor Hugo, romantik akımın en büyük temsilcisidir. c)Realist yazarlar, Eksi Yunan sanatını örnek aldılar. d)Oldukça romantik duygular içerisindeydi. e)Romantik şiirler için bir tanım yapılamaz.

9. Aşağıda altı çizili sözcüklerin hangisi diğerlerine göre en özel anlamlıdır?
a)Evren sayısız varlıkla doludur. b)Yazık, dağlarda bir tek keklik bile kalmadı! c)Ülkemizde büyükbaş hayvan sayısında azalma var. d)Uçağın bulunmasında kuşlar insana ilham kaynağı olmuştur. e)Her canlı ölür, doğanın yasası bu.

10. “Onun dünyadan haberi yok.” cümlesindeki “haber” sözcüğünün eş anlamlısını içeren cümle aşağıdakilerden hangisidir? a)Bilimden, sanattan haberi yok. b)Haberi alan buraya koşuyor. c)Bugün günlük haberleri dinlemedim. d)Bu haberi herkese duyurun. e)Olanlardan kimsenin haberi yok.

CEVAPLAR: 1.c 2.c 3.a 4.b 5.a 6.b 7.c 8.d 9.b 10.a
avatar
sezo
Profesyonel
Profesyonel

Erkek
Mesaj Sayısı : 1980
Nerden : KOCAELİ
İş/Hobiler : ithalat -ihracat (sporcu )
Lakap : sezo
Ruh Hali :
Rep : 1199
Kayıt tarihi : 23/02/08

Kullanıcı profilini gör

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sabit Geri: Kelimede Anlam – Sözcükte Anlam Ile Ilgili Test Soruları

Mesaj tarafından sezo Bir Cuma Ekim 24, 2008 12:13 pm

1. Aşağıdaki cümlelerde geçen altı çizili sözcüklerden hangilerine genel – özel anlam ilişkisi yoktur?
a)Arkadaşlarından Engin’i beğenirim. b)Çiçeklerden karanfili severim. c)Yırtmaçlı ceketimi temiz kullandığımı anladım. d)Yakup Kadri’nin romanlarından Yaban’ı okumayan yoktur. e)Günlerden perşembeydi, onu askere uğurladık.

2. Aşağıdakilerin hangisinde genelden özele doğru bir sıralama yoktur?
a)Okuduğu şiirler içinde o en çok “Bursa’da Zaman”ı sevdi. b)Ödemenin yapılacağı ay, kasım ayı imiş. c)Sanat etkinliklerinden en çok resimle ilgilenirdi. d)Derslerden en fazla edebiyatı severdi. e)Bu bebek diğer insanlardan bir parçadır.

3. “Kara parçaları kara renkli gösterilmişti.”
Bu cümledeki “kara” sözcükleri arasındaki anlam ilişkisi, aşağıdaki cümlelerin hangisinde örneklenmemiştir? a)Güllerin alev rengi gülen yüzüne ayrı bir hava vermişti. b)Bu yaz bütün dostlarıma mektup yazdım. c)Çocuğun dişleri testere dişi gibi sivri sivriydi. d)Çay kenarında oturup çay sefası yaptık. e)Dalların sudaki aksini seyrederken dalmışım.

4. Aşağıdaki cümlelerde geçen altı çizili sözcüklerden hangisi mecaz anlamında kullanılmamıştır?
a)İlk damlalardan sonra yağmur birden coştu. b)Bu söze gençlerden biri ince bir karşılık verdi. c)Serin ama tatlı bir ilk yaz akşamıydı. d)Havalar ısınınca ağaçların tomurcukları patladı. e)Gölün kıyılarını yapraksız, bodur ağaçlar kuşatmıştı.

5. Aşağıdaki cümlelerde geçen altı çizili sözcüklerden hangisi gerçek anlamında kullanılmıştır?
a)Ayağında, burnu aşınmış eski bir kundura vardı. b)Dikiş makinesinin kolunu koparacakmış gibi çeviriyordu. c)Çok uzaklardan atıldığı belli iki el silah sesi duyuldu. d)İri, hantal gövdesini zorlukla sürüklüyor gibiydi. e)Ninem yorganımıza kırmızı çiçekli bir yüz geçirdi.

6. Aşağıdakilerden hangisinde altı çizili sözcük, aktarma yoluyla mecaz anlam kazanmaya örnek olamaz?
a)Sesler döküldü sokaklardan caddelere. b)Yumuşak kokusu sinmiştir gecelerime. c)Şimdi sönen gözlerime bakıp da ağla. d)Ay saçlarını yıkıyordur bu dem gölde. e)Sen en güzel çiçeklere gebesin tohumcuk.

7. “kara” sözcüğü aşağıdakilerden hangisinde diğerlerinden farklı anlamda kullanılmıştır?
a)Kara gözlerini bana çevirdi. b)Elinde yer yer kara lekeler vardı. c)Kara camlı gözlük takmıştı. d)Ak alnına kara mı çalacaktı! e)Kara boyalı kapılar içime sıkıntı veriyordu.

8. "Pot kırmak" deyimi aşağıdakilerden hangisi ile eş anlamlıdır?
A) Baklayı ağzından çıkarmak B) Çamur atmak C) Çam devirmek D) Ok yaydan çıkmak

9.
1.Düşüncesini açık bir dille anlattı. 2.Açık kalan bu yere onu atadılar. 3.Bu pencere yine açık kalmış. 4.Bu renk ona göre açık gibi. 5.Kağıtta açık yer kalmadı ki…
“açık” sözcüğü kaç ayrı anlamda kullanılmıştır?
a) 1 b) 2 c) 3 d) 4 e) 5

10. “Bu şiirlerde de o üstadın gölgesini seziyorum.”
Cümlesindeki altı çizili sözcüğün cümledeki anlamıyla aşağıdakilerden hangisi ilişkisizdir?
a)eleştiri b)etkisi c)izleri d)üslubu e)sanat anlayışı

CEVAPLAR: 1.c 2.e 3.c 4.e 5.d 6.e 7.d 8.c 9.d 10.a
avatar
sezo
Profesyonel
Profesyonel

Erkek
Mesaj Sayısı : 1980
Nerden : KOCAELİ
İş/Hobiler : ithalat -ihracat (sporcu )
Lakap : sezo
Ruh Hali :
Rep : 1199
Kayıt tarihi : 23/02/08

Kullanıcı profilini gör

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sabit Geri: Kelimede Anlam – Sözcükte Anlam Ile Ilgili Test Soruları

Mesaj tarafından sezo Bir Cuma Ekim 24, 2008 12:13 pm

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde karşıt anlamlı sözcükler bir arada verilmemiştir?
a)O, okulu bitirince ben işe başladım. b)Onları yerdikçe, kendisi övülüyordu. c)Burada onun üzüldüğünü görüyor umursamıyordu. d)Bu tembel adam, nasılsa çalışkan oldu. e)Burumu iyi değerlendirip kötüleri cezalandırdı.

2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “ağız” sözcüğü, temel (ilk) anlamında kullanılmıştır?
a)Bu duruşmada da ağız değiştirdi. b)Anadolu ağzıyla Rumeli ağzı arasında ses farkı çoktur. c)Mağazanın ağzı ormanlık bir yere açılıyordu. d)Ağzında dişleri kalmadı hep çektirdi. e)Bu iş kesenin ağzını açtı.

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sıfat, özelliğini belirttiği varlığa küçültme anlamı katmamıştır?
a)Mavimsi giysi ona yakışmıştı. b)Kısacık boyuyla ortalıkta dolaşıyor. c)Ona güzelce bir ev aldık. d)Biricik kızını çok özlemişti. e)Ufacık kedi duvarı bir sıçrayışta aştı.

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “kadar” sözcüğü “ölçüsünde, derecesinde” anlamına gelmektedir?
a)Konferansa yüz kadar öğrenci gelmişti. b)Dün gece sabaha kadar uyumamış. c)On beş yaşına kadar Ankara’da oturmuş. d)Bu yaşta onun kadar kuvvetli çocuk görmedim. e)Anlatılanlardan ben de filmi görmüş kadar oldum.

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “için” kelimesi neden – sonuç ilişkisi kurmaktadır?
a)Üç gün için İstanbul’a gidecekmiş. b)Sorun bugün için çözülmüştür. c)Saha çamur olduğu için maç ertelenmiş. d)Bu gezi için ayrılan para azdır. e)Bu armağanı sizin için almıştım.

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “ce” eki, geldiği ada “görelik” anlamı kazandırmıştır?
a)Bu bilgice bizden daha iyiydi. b)Kanımca bu konu açıklama ister. c)Buraya gelen yaşça büyük olanıydı. d)Senin yanında bunca yılım geçti. e)Adamca bir davranıştı, doğrusu.

7. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde yansıma sözcüklerle oluşturulmuş ikileme yoktur?
a)Türlü türlü yemekler sundular. b)Vıcık vıcık bir çamur vardı. c)Püfür püfür rüzgar esiyordu. d)Kütür kütür erikler yedik e)Çağıl çağıl sular geçtik.

8. Aşağıdaki cümlelerde altı çizili sözcüklerden hangisi gerçek anlamıyla kullanılmıştır?
a)Yazarın eserlerinin, pürüzlü bir anlatımı var. b)İyi yazar, okuyucusu ile sıcak bir diyalog kurar. c)Bu hikayenin ağır, anlaşılmayan bir konusu var. d)Yazar eserde, çevre betimlerine yer vermiş.

9. “az daha” söz grubu, aşağıdaki cümlelerin hangisinde diğerlerinden farklı anlamda kullanılmıştır?
a)Ağaca tırmanırken ayağı kaymış, az daha düşüyormuş. b)Peşimden koşan küçük köpek az daha ayağımı ısırıyordu. c)Annesi yetişmeseydi küçük çocuk az daha camdan düşecekti. d)Okula ulaşmak için az daha yürümemiz gerekiyor.

10. “susmak” sözcüğü aşağıdaki cümlelerin hangisinde mecaz anlamda kullanılmıştır?
a)Saatlerce konuştuktan sonra bir süre sustuk. b)Tatlı tatlı öten bülbül biraz sonra susmuştu. c)Susarsanız ben de derse başlarım d)Parasal nedenlerle bir sanat dergisi daha sustu.

CEVAPLAR: 1.c 2.d 3.d 4.d 5.c 6.b 7.a 8.d 9.d 10.d
avatar
sezo
Profesyonel
Profesyonel

Erkek
Mesaj Sayısı : 1980
Nerden : KOCAELİ
İş/Hobiler : ithalat -ihracat (sporcu )
Lakap : sezo
Ruh Hali :
Rep : 1199
Kayıt tarihi : 23/02/08

Kullanıcı profilini gör

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sabit Geri: Kelimede Anlam – Sözcükte Anlam Ile Ilgili Test Soruları

Mesaj tarafından sezo Bir Cuma Ekim 24, 2008 12:14 pm

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde terim kullanılmamıştır?
a)Ressam doğaya bakar ve güzellikleri tuvaline aktarır. b)Yazar, romanları ile okuyucusunun gönlünde taht kurdu. c)Ocak ayında gerçekleşen Ay tutulmasını izlediniz mi? d)Bizler sorumluluklarımızın bilincinde olursak yaşamı kolaylaştırmış oluruz.

2. “Düşmek” sözcüğü aşağıdakilerin hangisinde gerçek anlamıyla kullanılmıştır?
a)Bu mallar elimize çok ucuza düştü, diyebilirim b)Eskiden büyüktü, şimdi düştü ve fakirleşti. c)Bir anlık dalgınlığından yaralanıp onu da tongaya düşürdük. d)Çocuk, vazoyu da düşürüp kırmasın mı?

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcüğün anlamı diğerlerinden farklıdır?
a)Bazen şakaları bile kaldıramam. b)Kimi zaman ayın hareketlerini izlerdik. c)Ara sıra okula gitmediğini babası da biliyordu. d)Sık sık güreşlere katılması, kendini yorgun düşürmüştü.

4. “yanık” sözcüğü, aşağıdaki cümlelerin hangisinde mecaz anlamıyla kullanılmıştır?
a)Sofrada bir dilim yanık ekmek vardır. b)Kulağımıza bir ozanın yanık sesi geliyordu. c)Ocaktaki odunlar hala yanık durumdaydı. d)Burnuma yanık koksusu geliyor, dedi.

5. Aşağıdaki cümlelerde altı çizili sözcülerden hangisi “terim” değildir?
a)Yazının önemli bir bölümünü onun portresine ayırmıştı. b)Yeni çıkan kitabımla ilgili eleştirileri okudum. c)Olayları hikaye etme, üstün bir yetenek işidir. d)Edebiyat sanatı insanlardaki ruh inceliğini ortaya çıkarır.

6. “ince” kelimesi hangi cümlede gerçek anlamıyla kullanılmıştır?
a)Kızlar halı dokurken ince düşüncelere dalmışlardı. b)İnce ipek ipliklerle halılar daha güzeldir. c)Halı dokumak, herkesin beceremeyeceği ince bir iştir. d)Hali satıcısının ince davranışı müşteriyi etkiledi.

7. “yarın” kelimesi aşağıdaki cümlelerin hangisinde diğerlerinden farklı anlamada kullanılmıştır?
a)Tören yarın erken başlayacak. b)Her insan yarını düşünmelidir. c)Size yarından önce gelemez. d)Seyahatini yarına erteledi.

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “soğuk” sözcüğü diğerlerinden farklı anlamda kullanılmıştır?
a)Terliyken soğuk bir şey içme. b)Bu sokağın çeşmelerinden soğuk sular akardı. c)Önerilerimizi soğuk karşılayacağını sanmıyordum. d)Soğuk sütten yoğurt yapılmaz.

9. Aşağıdaki cümlelerde altı çizili sözcüklerden hangisi gerçek anlamıyla kullanılmıştır?
a)Bana karşı davranışları oldukça soğuktu. b)Ceyhan’ın tatlı suyu Akdeniz’in tuzlu sularına karışır. c)Tatlı bir gülümseme gönül kazandırır. d)Yalnız kalınca gurbet acı geldi.

10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde özelden genele doğru bir anlatım vardır?
a)Petrol ürünlerinden benzine zam geldi. b)Türk tarihinde, Çanakkale Savaşı’nın yeri önemlidir. c)Alfabenin yirmi dördüncü harfi t’dir. d)Çocukluk günlerim ömrümün en güzel dönemidir.

CEVAPLAR: 1.d 2.d 3.d 4.b 5.d 6.b 7.b 8.c 9.b 10.d
avatar
sezo
Profesyonel
Profesyonel

Erkek
Mesaj Sayısı : 1980
Nerden : KOCAELİ
İş/Hobiler : ithalat -ihracat (sporcu )
Lakap : sezo
Ruh Hali :
Rep : 1199
Kayıt tarihi : 23/02/08

Kullanıcı profilini gör

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sabit Geri: Kelimede Anlam – Sözcükte Anlam Ile Ilgili Test Soruları

Mesaj tarafından sezo Bir Cuma Ekim 24, 2008 12:17 pm

1. “Doldurmak” kelimesi hangi cümlede mecaz anlamıyla kullanılmıştır?
a)Arkadaşımı benim hakkımda doldurmuşlar. b)Yemeğin kokusu odayı doldurmuş. c)Çocuk altı yaşını doldurdu. d)Annem bardaklara çay doldurdu.

2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “renkli” sözcüğü somut bir kavramı nitelemektedir?
a)Renkli kişiliğe sahip insanlarla karşılaştık. b)Kardeşim çok renkli düşüncelere sahipti. c)Bahçe renkli ampullerle aydınlatılmıştı. d)Bu insanların hepsinin yaşantıları çok renkli.

3. “ısınmak” sözcüğü hangi cümlede mecaz anlamıyla kullanılmıştır?
a)Hava ısınınca doğa canlandı. b)Yeni gelen öğrenci sınıfa çabuk ısındı. c)Soba yanınca oda hemen ısındı. d)Biraz çalışınca arabanın motoru ısındı.

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük mecaz anlamda kullanılmıştır?
a)Bu kentte çevre temizliğine önem veriliyor. b)Sıcak bir yaz günü yola çıktık. c)Türkçe, dillerin en köklülerindendir. d)Düşürüp kırdığı vazoyu onarıyor.

5. Aşağıdaki cümlelerde altı çizili olarak verilen sözcüklerden hangisi soyut bir kavramı anlatır?
a)Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım. b)Çocuğunun başarısından sevinç duydu. c)O gün hava oldukça soğuktu. d)Kara bulutlar birden gökyüzünü kapladı.

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde verilen deyim, açıklamasıyla çelişir?
a)Ağız ağza vermiş, gizli gizli konuşuyorlardı. b)Ağız birliği etmişler, aynı açıklamaları yapmışlardı. c)Çok güzel konuşmuş, ağzına geleni söylemişti. d)Başına gelenlerden ağzı yanmış, her şeyi incelemeye karar vermişti.

7. “tertemiz” sözcüğü aşağıdaki cümlelerin hangisinde diğerlerinden farklı bir anlamda kullanılmıştır?
a)Onun tertemiz bir yüreği vardır. b)Çocuklarını tertemiz giydirir. c)Bu kendin sokakları her zaman tertemizdir. d)Evin her tarafını tertemiz yapmış.

8. “-ce, -ca” eki, aşağıdaki cümlelerin hangisinde eklendiği kelimeye küçültme anlamı katmıştır?
a)Çocuklarını iyice doyurdu. b)Hazırladığın kitapçık bence iyidir. c)Onun çocukça davranışlarına alıştık. d)Eline büyükçe bir elma aldı.

9. “-ce, -ca” eki, aşağıdaki cümlelerin hangisinde eklendiği kelimeye farklı bir anlam kazandırmıştır?
a)Doğrusu, çocukça davranışlardan hiç hoşlanmaz. b)İş yerimizde kardeşçe geçinip gidiyoruz. c)Bu acemice davranışları senden hiç beklemezdim. d)Bence sakıntıya boş yere katlandık.

10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde, “-dan” eki eklendiği sözcüğe ayrılma anlamı katar?
a)Sudan nedenlerle birbirimize düştük. b)Orhan benim candan dostumdur. c)Olgunlaşan meyveler daldan düşüyor. d)Çocuklar sazdan samandan bir ev yaptılar.

CEVAPLAR: 1.d 2.c 3.b 4.c 5.b 6.c 7.a 8.d 9.d 10.c
avatar
sezo
Profesyonel
Profesyonel

Erkek
Mesaj Sayısı : 1980
Nerden : KOCAELİ
İş/Hobiler : ithalat -ihracat (sporcu )
Lakap : sezo
Ruh Hali :
Rep : 1199
Kayıt tarihi : 23/02/08

Kullanıcı profilini gör

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sabit Geri: Kelimede Anlam – Sözcükte Anlam Ile Ilgili Test Soruları

Mesaj tarafından sezo Bir Cuma Ekim 24, 2008 12:23 pm

1. “-ce, -ca” eki, aşağıdaki cümlelerin hangisinde eklendiği kelimeye benzerlik anlamı katmıştır?
a)Yıllarca yurt dışında yaşamıştı. b)Tiyatrodan çıkınca eve gittik. c)İnsanca yaşamak herkesin hakkıdır. d)Geç kaldığı için, sessizce yerine oturdu.

2. “sınıf” sözcüğü, aşağıdaki cümlelerin hangisinde ötekilerden farklı bir anlamda kullanılmıştır?
a)Sınıftayken farklı, dışarıda farlı davranıyor. b)Türkçe derslerinde sınıfın ön sıralarında toplanırdık. c)Bu, okulun en büyük sınıflarından biridir. d)Sınıfımız adına bir konuşma yapmak istiyorum. e)Çağrı, geç saatlere kadar sınıfta çalışırdı.

3. Aşağıdaki deyimlerden hangisi "mecaz" anlamlıdır?
A) Çoğu gitti azı kaldı. B) İyi gün dostu. C) Hem suçlu, hem güçlü. D) Soyup soğana çevirdi.

4.
1.Konuklarımıza şeker tuttum. 2.Geçmişte yadırgananlar, bugün tutmuştur. 3.Adamı tutmayın, evine gitsin. 4.Dağların başını duman tutmuş.
Aşağıdakilerden hangisi, “tutmak” sözcüğünün yukarıdaki cümlelerde kazandığı anlamlardan biri değildir?
a)kaplamak b)ikram etmek c)benimsemek d)alıkoymak e)sanmak

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük, mecaz anlamıyla kullanılmıştır?
a)Bu düşünceleri gerçekten sindirmiş aydınların tutumuna bir bakın. b)Elverişli durumların kukusunu hemencecik alıyor. c)Genç kadının, korkudan sinirleri bozuldu. d)İskele memuru, zayıf, kuru, asabi bir adamdı. e)Yemek vakti gelmiş, misafirler sofraya oturmuşlardı.

6. “çekilmek” sözcüğü aşağıdaki cümlelerin hangisinde başka sözcüklerle deyim oluşturmamıştır?
a)Düşman, şiddetli direnişe dayanamayarak çekildi. b)Emekliye ayrıldıktan sonra kabuğuna çekildi. c)El ayak çekildikten sonra gizlice bodruma indi. d)Savcı kavgada silah çekildiğini iddia ediyor. e)Daha güzel günler uğruna az mı çile çekildi?

7. “baş” sözcüğü aşağıdakilerin hangisinde gerçek anlamıyla kullanılmıştır?
a)Öğrenciler teneffüste öğretmenin başına üşüştüler. b)Onunla başa çıkamazsın, demiştim. c)Başa gelen çekilirmiş, ne yapalım… d)Başım ağrıyor; lütfen biraz sessizlik… e)Yine iş başa düştü desenize!

8. Aşağıdakilerin hangisinde “bağlamak” sözcüğünün anlamıyla kullanımı birbirine uymamaktadır?
a)Bir şeye karşı ilgi, istek uyandırmak: Kardeşim, ne yapsak da seni bu eve bağlayabilsek acaba? b)Başka bir işle uğraşamaz olmak, başka şeye vakit ayıramamak: Bu iş beni bağladı. c)Oluşmak, meydana gelmek, tutmak: Lambanın şişesi is bağlamış. d)Ayırmak, tahsis etmek: Yaşlı kadına aylık bağladılar. e)Gönlünü kazanmak: Bu sözler bizi bağlamamalı.

9. Aşağıdakilerin hangisinde doğadan insana aktarma yapımlaştır?
a)Oturmuş dertleşir, yüzsüz bir ayna sağır duvarlar b)Toplarım gözlerinden dökülen binlerce inciyi c)Acımasız zaman gardiyan olmuş, bekler köşede d)Uyma sakın bu vefasız bahara, kaçıp da gitme e)Alışıktı bana uzayıp giden dost kaldırımlar

10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde duyularla ilgili kavramlar arasında bir aktarma yapılmıştır?
a)Bir hafta boyunca Ege’nin serin sularında yüzmüştük. b)Ilık bir ilkbahar akşamında ateş yakıp şarkılar söylemiştik. c)Günlerdir acı çektiğini belli etmemek için elinden geleni yapıyordu. d)Haftalarca kampta kalınca yumuşacık yatağını, sıcak evini özlemişti. e)O, öğrenciler arasında taviz vermeyen tutumlarıyla, sert bakışlarıyla tanınırdı.

CEVAPLAR: 1.c 2.d 3.d 4.e 5.a 6.a 7.d 8.e 9.b 10.e
avatar
sezo
Profesyonel
Profesyonel

Erkek
Mesaj Sayısı : 1980
Nerden : KOCAELİ
İş/Hobiler : ithalat -ihracat (sporcu )
Lakap : sezo
Ruh Hali :
Rep : 1199
Kayıt tarihi : 23/02/08

Kullanıcı profilini gör

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sabit Geri: Kelimede Anlam – Sözcükte Anlam Ile Ilgili Test Soruları

Mesaj tarafından sezo Bir Cuma Ekim 24, 2008 12:24 pm

1. Mağaranın ağzı, bir insanın giremeyeceği kadar dardı. Bu cümlede “ağız” kelimesi anlam genişlemesi yoluyla yan anlam kazanmıştır.
Aşağıdaki cümlelerde altı çizili sözcüklerin hangisinde buna benzer bir kullanım yoktur?
a)Uçağın kanadında büyük bir hasar vardı. b)Bir göz evde iki kişi nasıl yaşar. c)Binanın tabanına mermer döşenmişti. d)Erikleri toplama zamanı gelmişti artık. e)Geminin burnu yara almıştı.

2.
1.Dinleyiciciler meydan yerini hınca hınç doldurmuştu. 2.Her kafadan bir ses çıkıyor, bekleyiş arttıkça kalabalıktaki uğultu da artıyordu. 3.Neden sonra konuşmacı, iriyarı gövdesiyle kürsüde göründe. 4.Cüssesine yaraşır bir ses tonuyla gürledi: Sevgili vatandaşlarım! 5.Yalnızca bu hitap, kalabalığın dalgalanmasına yetmişti.
Numaralı cümlelerin hangi ikisinde doğaya özgü niteliklerin insana aktarılması söz konusu değildir?
a) 1-4 b) 2-4 c) 1-3 d) 3-5 e) 3-4

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde deyim açıklayıcısı ile verilmemiştir?
a)Babam, yeğenini çok seviyor, onun için deli divane oluyordu. b)Merak etmeyin; ona sert bir karşılık verecek, haddini bildireceğim. c)Zavallı; ömrü boyunca sıkıntı içinde yaşadı, iyi gün görmedi. d)Bu çocuk işyerindeki herkese karşı gelmeyi, kafa tutmayı adet haline getirmişti. e)İskelenin kıyısında bir adam, oturmuş, kara kara düşünüyordu.

4. Aşağıdakilerin hangisinde altı çizili söz, anlamca diğerlerinden farklıdır?
a)Parasızlığa katlanarak öğrenmesi tamamladı. b)Bunca sıkıntıya nasıl dayanacak bilmiyorum. c)Benim nice güçlüklere göğüs gerdiğimi bilemezsiniz. d)Artık onun da ayak direyeceğini hiç sanmıyorum. e)Bu derece ağır muameleyi kaldırması mümkün değildi.

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde deyim açıklayıcısıyla birlikte verilmemiştir?
a)Dolambaçlı gerekçeler ileri sürüyor, bin dereden su getiriyordu. b)İyice yaşlanmış, bir ayağı çukurda. c)Sık sık işini ve tutumunu değiştiriyor, bir dalda durmuyor. d)Her istediği hemen yapılır bir dediği iki olmaz. e)Bir yıldır Avrupa’daydı; bir deri bir kemik kalmış.

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük terim değildir?
a)Kopya çektiği için cezalandırıldı. b)Kitabında mecaz sanatının inceliklerine değinmiş. c)Dünkü maçta iki penaltı vuruşu kullanıldı. d)Orhan Veli’nin şiirlerinde uyak endişesi yoktur. e)Bazı yiyecek paketlerinin üzerinde yiyeceğin kaç kalori içerdiği de yazılıyor.

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde tüm sözcükler gerçek anlamıyla kullanılmıştır?
a)Günlük de anı gibi kişinin yaşamından beslenen bir yazı türüdür. b)Anlattıklarınız, doyurucu bir açıklama olmadı. c)Çarpık kentleşme önemli sorunları da birlikte getiriyor. d)Olayları derin kaygı ile izliyoruz. e)Durakta bekleşenler, her gelen otobüse ilgiyle bakıyorlardı.

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük mecaz anlamıyla kullanılmıştır?
a)Korkularını uzun süredir gizliyordu. b)Kasabanın yoksul halkı göçe hazırlanıyor. c)Bu çölün ortasında bir hayat fışkırıyor. d)Acı hatıralar bizi rahat bırakmıyor. e)Aldığı kitapları okumuş, yenilerini almıştı.

9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük zaman bildirmek amacıyla kullanılmamıştır?
a)İleride seninle daha iyi dost olacağımıza inanıyorum. b)Acı haberi yeni duydum, geçmiş olsun. c)Durmadan konuşuyorsun, biraz da beni dinle. d)Bu çantayı götür, elindekileri sonra tamamlarsın. e)Eskiden beni kırmazdı; ama şimdi öyle mi?

10. "Okumak" sözcüğü aşağıdaki cümlelerin hangisinde deyim içerisinde kullanılmamıştır?
A) Derslerine çalışmazsan canına okurum. B) Çelimsiz haline bakmadan herkese meydan okuyordu. C) Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım. D) Bırak masal okumayı da gerçekleri söyle.

CEVAPLAR: 1.d 2.c 3.e 4.d 5.e 6.a 7.e 8.e 9.c 10.c
avatar
sezo
Profesyonel
Profesyonel

Erkek
Mesaj Sayısı : 1980
Nerden : KOCAELİ
İş/Hobiler : ithalat -ihracat (sporcu )
Lakap : sezo
Ruh Hali :
Rep : 1199
Kayıt tarihi : 23/02/08

Kullanıcı profilini gör

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz