F3do
Lütfen Üye Olunuz...!!!

Kuşburnu Marmelatı Tarifi

Aşağa gitmek

Sabit Kuşburnu Marmelatı Tarifi

Mesaj tarafından sezo Bir Salı Nis. 28, 2009 7:57 am

Malzemeler

taze kuşburnu
su
şeker

Yapılışı

Olgunlaşmış turuncu - kırmızı rengi almış kuşburnular bekletilmeden
yıkanır, çiçek ve dip tarafları kesilerek temizlenir, marmelat
yapılacak kazana konur.
Kaynatılacak tencerede kuşburnu yüzeyine kadar su konulur.

Kuşburnular ezilme kıvamına gelinceye kadar kaynatılır.

İyice yumuşayınca kuşburnular kaynama suyunun yardımıyla süzgeçten geçirilerek çekirdek ve zarlarından arındırılırlar.

Elde edilen kuşburnu ezmesi ince un eleğinden geçirilir.

Elerken eleğe el veya kaşıkla müdahale edilmemelidir.
Alta geçen elenmiş meyve ezmesi tekrar pişirilir.

Bu ikinci kaynatmada dibini tutmaması için tencere sürekli karıştırılmalıdır.
Kısık ateşte pelte kıvamını alıncaya kadar pişirilir.
Bu arada yüzeyde biriken köpükler sürekli atılmalıdır.
Ayrıca kaynayan kazanın içine temiz ve renk vermeyen bir şifon veya tül çorap atılarak tüycüklerin toplanması sağlanabilir.

İnmeye yakın kuşburnunun % 30u kadar şeker ilave edilir.

Şekerin erken ilave edilmesi renginin daha koyu olmasına sebep olur.
Sıcakken kavanozlara doldurup, ağzı tüketilme zamanına kadar açılmamalıdır.

Serin yerde muhafaza edilmelidir.
Afiyet olsun.
avatar
sezo
Profesyonel
Profesyonel

Erkek
Mesaj Sayısı : 1980
Nerden : KOCAELİ
İş/Hobiler : ithalat -ihracat (sporcu )
Lakap : sezo
Ruh Hali :
Rep : 1199
Kayıt tarihi : 23/02/08

Kullanıcı profilini gör

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz