SALATALIK TURŞUSU
1 sayfadaki 1 sayfası
SALATALIK TURŞUSU
SALATALIK TURŞUSU (3 litrelik kavanoza tam geldi)
Malzemeler:
1 kilo kornişon salatalık
su (mümkünse kaynak suyu)
4-5 çorba kaşığı kaya tuzu
1 çorba kaşığı toz şeker
10 diş sarımsak
2 çay bardağı sirke
10-12 al maydanoz
Yapılışı;
Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar
kullanın. En uygun çesit “kornişon”dur. İçlerinde ezik, çürük ve küflü
olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak v.b. kirleri yıkayın.
Salatalıkları kavanoza doldurun.
tuzunu uzerine ilave edin
Sarımsaklarınıkavanoza yerleştirin.
Sirkeyi içine boşaltın.
Suyunu salatalıkların tümü salamuranın içinde kalacak şekilde ilave edin.
Maydanozu kapak yapın ve kavanozun kapağını kapatın. Tezgah üzerinde
yada düz bir zemin üzerinde 2 gün bekletin ki suyu azalırsa ki
azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave edin.
Kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde 4-5 hafta bekletildikten sonra kullanabilirsiniz.
***Salatalık turşusunun yenilecek olgunluğa geldigi şöyle
anlaşılır:Salatalıkların rengi sarıya döner; ortadan ikiye bölündüğünde
etinin rengi dıştan içe doğru aynı ve saydam görünüştedir. Ayrıca tat,
koku ve ekşilikteki değişme ile de anlaşılabilir.
Malzemeler:
1 kilo kornişon salatalık
su (mümkünse kaynak suyu)
4-5 çorba kaşığı kaya tuzu
1 çorba kaşığı toz şeker
10 diş sarımsak
2 çay bardağı sirke
10-12 al maydanoz
Yapılışı;
Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar
kullanın. En uygun çesit “kornişon”dur. İçlerinde ezik, çürük ve küflü
olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak v.b. kirleri yıkayın.
Salatalıkları kavanoza doldurun.
tuzunu uzerine ilave edin
Sarımsaklarınıkavanoza yerleştirin.
Sirkeyi içine boşaltın.
Suyunu salatalıkların tümü salamuranın içinde kalacak şekilde ilave edin.
Maydanozu kapak yapın ve kavanozun kapağını kapatın. Tezgah üzerinde
yada düz bir zemin üzerinde 2 gün bekletin ki suyu azalırsa ki
azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave edin.
Kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde 4-5 hafta bekletildikten sonra kullanabilirsiniz.
***Salatalık turşusunun yenilecek olgunluğa geldigi şöyle
anlaşılır:Salatalıkların rengi sarıya döner; ortadan ikiye bölündüğünde
etinin rengi dıştan içe doğru aynı ve saydam görünüştedir. Ayrıca tat,
koku ve ekşilikteki değişme ile de anlaşılabilir.
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz