Gül portakal reçeli
1 sayfadaki 1 sayfası
Gül portakal reçeli
Gül portakal reçeli
Gül reçeli
Yapılışı: Geniş bir kaba gül yaprakları bastırılır. Hırpalamadan usulca karıştırılarak temizlenmesi sağlanır. Elle süzgece alınıp iyice süzülmesi sağlanır. Bir kavanoza bir kat gül yaprağı, bir kaşık kahverengi şeker dökülür. Kavanozu kapatmadan önce limon kabuğu rendesi eklenir. Kapağı kapatılıp karanlık bir yerde bekletilir.
Bir tencereye kahverengi şeker ve bir bardak su konur. Kaynamaya başlayınca içine kavanozda bekletilmiş gül yaprakları dökülür. Hiç karıştırmadan kısık ateşte koyulaşıncaya kadar kaynatılır. Soğuduktan sonra kavanoza alınıp ağzı kapatılarak bekletilir.
Portakal kabuğu reçeli
Yapılışı: Portakalların kabuklarını hilal biçiminde kesip zedelemeden çıkarın. Önce bütün olarak yıkayıp sonra piyaz soğanı piyazı gibi doğrayın. Limonun kabuklarını rendeleyin. Portakal kabukları ile birlikte tencereye koyup, üstüne bir bardak dolusu greyfurt, bir bardak dolusu portakal suyunu dökün ve kaynatın. Suyu bir kenara alın. Portakal kabuklarını da bir başka tencereye alın. Bir kat portakal kabuğu bir kat şeker şeklinde dizip üstünü kapatın. Ve birkaç saat veya isterseniz bir gece bekletin.
Yeniden portakal kabuklarınızı bir tencereye alıp üstüne ayırdığınız suyu dökün. Ateşi yakın. Fokurdayınca kısık ateşte suyu azalıncaya kadar kaynatın. İndirmeden beş on dakika önce kabuklarını rendelediğiniz limonun suyunu sıkın ve ekleyin. (Ben posasını da içine atıyorum.)
Eğer köpüklenirse el kepçesi ile köpükleri alın. Tam indirecekken bir kaşık suda erittiğiniz limon tuzunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp indirin. Soğuyunca kavanozlara koyun.
--------------------------------------------------------------------------------
Gül reçeli
MALZEME
İki bardak dolusu reçellik gül yaprağı
İki bardak dolusu kahverengi toz şeker
Bir limonun suyu
Bir kaşık limon kabuğu rendesi
Bir adet karanfil
Bir bardak su
Portakal kabuğu reçeli
MALZEME
İki adet kalın kabuklu portakal
Bir bardak dolusu greyfurt suyu
Bir bardak dolusu portakal suyu
Bir adet kalın kabuklu limon
Üç bardak dolusu kahverengi şeker
Bir çay kaşığı limon tuzu
Gül reçeli
Yapılışı: Geniş bir kaba gül yaprakları bastırılır. Hırpalamadan usulca karıştırılarak temizlenmesi sağlanır. Elle süzgece alınıp iyice süzülmesi sağlanır. Bir kavanoza bir kat gül yaprağı, bir kaşık kahverengi şeker dökülür. Kavanozu kapatmadan önce limon kabuğu rendesi eklenir. Kapağı kapatılıp karanlık bir yerde bekletilir.
Bir tencereye kahverengi şeker ve bir bardak su konur. Kaynamaya başlayınca içine kavanozda bekletilmiş gül yaprakları dökülür. Hiç karıştırmadan kısık ateşte koyulaşıncaya kadar kaynatılır. Soğuduktan sonra kavanoza alınıp ağzı kapatılarak bekletilir.
Portakal kabuğu reçeli
Yapılışı: Portakalların kabuklarını hilal biçiminde kesip zedelemeden çıkarın. Önce bütün olarak yıkayıp sonra piyaz soğanı piyazı gibi doğrayın. Limonun kabuklarını rendeleyin. Portakal kabukları ile birlikte tencereye koyup, üstüne bir bardak dolusu greyfurt, bir bardak dolusu portakal suyunu dökün ve kaynatın. Suyu bir kenara alın. Portakal kabuklarını da bir başka tencereye alın. Bir kat portakal kabuğu bir kat şeker şeklinde dizip üstünü kapatın. Ve birkaç saat veya isterseniz bir gece bekletin.
Yeniden portakal kabuklarınızı bir tencereye alıp üstüne ayırdığınız suyu dökün. Ateşi yakın. Fokurdayınca kısık ateşte suyu azalıncaya kadar kaynatın. İndirmeden beş on dakika önce kabuklarını rendelediğiniz limonun suyunu sıkın ve ekleyin. (Ben posasını da içine atıyorum.)
Eğer köpüklenirse el kepçesi ile köpükleri alın. Tam indirecekken bir kaşık suda erittiğiniz limon tuzunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp indirin. Soğuyunca kavanozlara koyun.
--------------------------------------------------------------------------------
Gül reçeli
MALZEME
İki bardak dolusu reçellik gül yaprağı
İki bardak dolusu kahverengi toz şeker
Bir limonun suyu
Bir kaşık limon kabuğu rendesi
Bir adet karanfil
Bir bardak su
Portakal kabuğu reçeli
MALZEME
İki adet kalın kabuklu portakal
Bir bardak dolusu greyfurt suyu
Bir bardak dolusu portakal suyu
Bir adet kalın kabuklu limon
Üç bardak dolusu kahverengi şeker
Bir çay kaşığı limon tuzu
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz