F3do
Lütfen Üye Olunuz...!!!

Join the forum, it's quick and easy

F3do
Lütfen Üye Olunuz...!!!
F3do
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü Hakkında Bilgiler

Aşağa gitmek

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü Hakkında Bilgiler Empty Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü Hakkında Bilgiler

Mesaj tarafından chatlak Paz Ekim 26, 2008 1:09 am

Bu mühendislik dallarının amacı ve alanı kuvetli (elektrik) ve zayıf (elektronik) akımlarla çalışan sistemlerin yapımı, geliştirilmesi ile ilgili eğitim ve araştırma yapmaktadır. Elektronik ve Haberleşme Mühendisi, telgraf-telefon haberleşmesinden, uyud optik haberleşmesine, enerji üretiminden bilgisayarla bilgi üretimine, ev aletlerinden tıp aletleri üretimine kadarn yayılan çok geniş bir alanda kullanılan her tür mikroeletronik eleman, elektronik devre düzen ve sistemlerin tasarlanması, geliştirilmesi ve üretimi ile ilgili işleri planlar ve yürütülmesini sağlar.

Programın Amacı: Elektronik haberleşme mühendisliği programının amacı, telgraf, telefon haberleşmesinden uydu haberleşmesine, ev aletlerinden elektronik tıp cihazları üretimine kadar yayılan çok geniş bir alanda uygulanan her türlü sistemlerin tasarlanıp geliştirmesi konusunda eğitim yapmaktır.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Elektronik haberleşme mühendisliği programında eğitim süresi 4 yıldır. Programda fizik, cebir, geometri, dinamik, statik, devre analizi, alan teorisi, lojik devre temelleri gibi elektronik alan ile ilgili derslerden başka, haberleşme teorisi, sayısal haberleşme, aktif mikrodalga devreleri, analog haberleşme gibi alana özgü derslerde okutulur.

Gereken Nitelikler: Elektronik haberleşme mühendisliği programına girmek isteyenlerin üstün bir genel akademik yetenek düzeyine sahip, fiziğe, özellikle elektrik konularına ilgili, göz-el koordinasyonu yeteneği yüksek, yaratıcı kişiler olmaları beklenir.

Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Elektronik haberleşme mühendisliğini programını bitirenler "Elektronik Haberleşme Mühendisi" ünvanı almaya hak kazanırlar. Elektronik haberleşme mühendisleri telgraf, telefon, teleks v.b. haberleşme sistemlerini tasarlar, kurar, çalıştırır ve geliştirirler.

Çalışma Alanları: Elektronik haberleşme mühendisleri PTT, TRT, Aselsan, THY, ALARKO gibi resmi ve özel kuruluşlarda, tıp elektroniği ile ilgili firmalarda, bilgisayar sektöründe görev alabilirler.
chatlak
chatlak
Genel Yetkili
Genel Yetkili

Kadın
Mesaj Sayısı : 1083
Nerden : Kocaeli/Gebze
Lakap : sweeti
Ruh Hali : Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü Hakkında Bilgiler Uykulu10
Rep : 70
Kayıt tarihi : 05/10/08

https://f3do.yoo7.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz